Bukit Sembawang to Launch The Atelier with 120 Freehold Units

Canninghill Square property management office

On Feb 27, Bukit Sembawang will be previewing its most recent advancement in Newton, known as The Atelier.

Due to its freehold tenure, the evolution”lays as a platform to get a heritage to be passed for households for generations”, remarks Jenny Ho, general manager (marketing) in Bukit Sembawang. The official earnings launch for Your Atelier will begin on March 13.

Visit Canninghill Square property management office at River Valley Road to obtain a showflat appointment.

Unit layout

To provide homeowners with layout choices, the one- and – midsize components are decked out in a warm color scheme of earthy tones, whereas the bigger three- and – four-bedroom units are made in a cool color scheme of black, white, gray and whites.

“The hot color palette to the smaller components is much more calming, and will match a larger profile of [house occupiers],” says Ho. She thinks that this will offer prospective homeowners with flexibility in leasing out their units if they decide to.

These components may also arrive with hisand-hers sinks and double showerheads from the master bath, ideal for couples.

All components will be fitted using black sanitary fittings from Gessi and sanitarywares from Villeroy & Boch, with marble floors in the dining and living locations. There’ll also be hidden ducted air from the dining and living rooms. Kitchen appliances are going to be out of De Dietrich.

The developer has made the units to be ample. The two wheeled units are sized in 549 sq feet; two-bedders vary from 872 into 915 sq feet; three-bedroom units vary from 1,173 into 1,281 sq feet; while the four-bedders are sized in 1,496 sq ft. there’ll be 30 units of one-bedders, 45 two-bedroom units, 37 three-bedroom components, and 8 four-bedroom units.

Future-proof centers

Because of the onslaught of this outbreak, facilities in the evolution are made to minimise interaction. At high-traffic points like elevator lobbies, face recognition technology and contactless wave switches enables residents to enter and exit the building. Residents may also use the wise parcel box which permits the ease of receiving packs digitally. Homeowners can get facilities through their telephones, and make centre bookings through the dedicated mobile program. For easy access, residents may pre-register their guests’ auto plate numbers for effortless entry.

The pandemic has been an chance for the developer to enhance on the undertaking. “Due to Covid-19, we took a step back to ask, how do we improve the evolution? Which are the best characteristics which we’re able to integrate such that the evolution is future-proof?” says Ho.

To ride the work-from-home fad, the developer is carving a study-and-working corner in its centers deck on Level 18. This doubles as an alternative for distant work or research structures, says that the developer. In the clubhouse on precisely the exact same floor, homeowners may host social gatherings. It’s equipped with lounge services and refreshments, luxury kitchen appliances and big dining areas.

On the sixth degree are dining centers, a sun deck and a swimming pool. Kids can roam around in the Tree Top Adventure, and waddle round from the committed splash zone.

The developer has also made the coming area in The Atelier with vertical fins, including the drama of light as sunlight shifts within the period of a single day. This can be accompanied with towering ceilings and art sculptures to take care of occupants into a “visual feast”, since the developer describes it.

Available Site

Crucially, Bukit Sembawang considers that components in The Atelier can cater to leasing demand coming from HealthCity Novena, a 17ha contemporary integrated healthcare complicated slated to form the future of health care in Singapore from 2030.

The government has pictured the sprawling development to anchor the Regional Health System, extending healthcare to envelope a holistic ecosystem which includes health services, education and research, leisure, industrial and public areas.

“When we conceptualised the layout to The Atelier, we desired to curate this growth uniquely for some pool of buyers that believe that [the growth will ] happen to be something outside and above what they could have employed to,” says Ho.